Ρολά κλειστού τύπου

Τα ρολά κλειστού τύπου είναι κατάλληλα για γκαραζόπορτες, καταστήματα, χώρους στάθμευσης, αποθήκες, βιομηχανίες και γενικά για χώρους με υψηλές απαιτήσεις. Τα ρολά αυτού του τύπου κατασκευάζονται από προφίλ γαλβανισμένου εν θερμώ χάλυβα. Υπάρχει δυνατότητα χειροκίνητης ή ηλεκτροκίνητης λειτουργίας. Το τελευταίο προφίλ του ρολού που εφάπτεται στο έδαφος είναι ενισχυμένο για περισσότερη στιβαρότητα και προσαρμόζεται σε αυτό ειδικό λάστιχο για μέγιστη στεγανότητα. Επίσης υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης κλειδαριάς για επιπλέον ασφάλεια. Τα ρολά ασφαλείας διατίθενται σε πολλά χρώματα και βάφονται με ηλεκτροστατική βαφή για αντοχή στη διάβρωση. Για αισθητικούς λόγους υπάρχει δυνατότητα ο μηχανισμός κίνησης του ρολού να καλυφθεί από μεταλλικό κουτί από γαλβανισμένη εν θερμώ λαμαρίνα, βαμμένη στο ίδιο χρώμα με το ρολό. Το ρολό κλειστού τύπου κινείται σε κατάλληλους οδηγούς από γαλβανισμένη εν θερμώ λαμαρίνα, οι οποίοι δύναται να διαθέτουν ειδικό λάστιχο με βουρτσάκι για επιπλέον στεγάνωση και μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία του ρολού.

Τα προφίλ της γκαραζόπορτας ρολού κλειστού τύπου είναι επίπεδης ή κοίλης διατομής και η επιλογή της εξαρτάται από το αισθητικό αποτέλεσμα και το επίπεδο αντοχής που επιθυμείται. Γενικά τα προφίλ κοίλης διατομής προσδίδουν μεγαλύτερη στιβαρότητα και αντοχή, αλλά έχουν υψηλότερο κόστος.

Ρολλά κλειστού τύπου, R212, Ρολλό φαρδύ ύψους 11,5cm, Πάχος λαμαρίνας από 0,6mm έως 1,25mm

Ρολλά κλειστού τύπου, R212, Ρολλό φαρδύ ύψους 11,5cm, Πάχος λαμαρίνας από 0,6mm έως 1,25mm

Ρολλά κλειστού τύπου, R213, Ρολλό στενό ύψους 7,5cm, Πάχος λαμαρίνας από 0,6mm έως 0,8mm

Ρολλά κλειστού τύπου, R213, Ρολλό στενό ύψους 7,5cm, Πάχος λαμαρίνας από 0,6mm έως 0,8mm

Τεχνικά xαρακτηριστικά ρολών κλειστού τύπου

1. Προφίλ ατσαλολαμαρίνας γαλβανιζέ εν θερμώ.

2. Βάρος επικάλυψης zn 140gr/m2 (70gr/m2 εκατέρωθεν).

3. Ευρεία γκάμα χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής (AKZO NOBEL) με εξαιρετική αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και άριστη διατήρηση του χρώματος η οποία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχιτεκτονικών προδιαγραφών BS EN 12206:2004 PART I , QUALICOAT CLASS I και GSB.

4. Δυνατότητα εξαερισμού σε συνδυασμό με το ίδιο ή και διαφορετικό προφίλ το οποίο φέρει διάτρηση με μέγιστη διάσταση οπής 3 mm.

5. Δυνατότητα τοποθέτησης διάφανων PLEXI GLASS(τζαμάκια) διάστασης 130mm x 70mm για παροχή φυσικού φωτισμού.

6. Κανάλια ειδικού σχήματος “ΩΜΕΓΑ”διαφόρων διατομών (60mm, 80mm, 100mm, 120mm), που χρησιμοποιούνται ανάλογα με το πλάτος του ρολού, και πάχους ατσαλολαμαρίνας 1,5mm-2mm με ενσωματωμένα λάστιχα και βουρτσάκια για την μείωση των απωλειών από αέρα και θόρυβο.

7. Κανάλια ειδικού σχήματος “Π” (40mm και 60mm) απλά για οικονομικότερες λύσεις (δεν φέρουν λάστιχα και βουρτσάκια).

8. Άξονες διαμέτρου Φ60 (2,5mm και 4,0mm) και Φ76 (3,0mm και 4,0mm) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης.

9. Δυνατότητα κατασκευής εξωτερικής μετώπης από στραντσαρισμένη ατσαλολαμαρίνα ποικίλων διαστάσεων προκειμένου να καλυφτεί το τύλιγμα του ρολού από την εξωτερική πλευρά όταν δεν υφίσταται δοκάρι.

10. Δυνατότητα κατασκευής κουτιού κάλυψης του άξονα το οποίο προσαρμόζεται στις ειδικά διαμορφωμένες πατούρες που φέρουν οι σημαίες των καναλιών για ταχύτερη και ευκολότερη τοποθέτηση. Έπίσης υπάρχει δυνατότητα επιλογής της αφαιρούμενης πλευράς του κουτιού για άμεση πρόσβαση σε περίπτωση βλάβης.

11. Δυνατότητα χειροκίνητης η ηλεκτροκίνητης λειτουργίας.

Πιστοποιήσεις

Ι. Προδιαγραφών ασφαλείας για διάσταση 500Χ500 σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13241-1

Αφορά:
α) Επικίνδυνα υλικά
β) Ασφαλή λειτουργία
γ) Δυνάμεις λειτουργίας
δ) Ανεμοπίεση

ΙΙ. Ποιότητας ISO 9001:2008