Ρολά διάτρητα ανοικτού τύπου

Τα ρολά διάτρητα ανοικτού τύπου είναι κατάλληλα για επαγγελματικούς χώρους, όπου θέλουμε να συνδυάσουμε τη δυνατότητα προβολής του χώρου της επιχείρησης και τη μέγιστη ασφάλεια. Τα ρολλά αυτού του τύπου αποτελούνται από τα προφίλ γαλβανισμένου χάλυβα που χρησιμοποιούνται για τα ρολλά κλειστού τύπου μονού τοιχώματος, αφού υποβληθούν σε πυκνής διάταξης διάτρηση με μικρές οπές. Τα ρολλά ανοικτού τύπου με διάτρηση προσφέρουν διαφάνεια χωρίς βέβαια να μειώνεται η αντοχή τους, αφού το πάχος της λαμαρίνας είναι 1mm.

Διάτρητα Ρολλά, R321, Ρολλό κοίλο φύλλο διάτρητο ύψους 7cm

Διάτρητα Ρολλά, R321, Ρολλό κοίλο φύλλο διάτρητο ύψους 7cm

Διάτρητα Ρολλά, R322, Ρολλό φαρδύ φύλλο διάτρητο ύψους 11,5cm

Διάτρητα Ρολλά, R322, Ρολλό φαρδύ φύλλο διάτρητο ύψους 11,5cm

Υπάρχει δυνατότητα χειροκίνητης ή ηλεκτροκίνητης λειτουργίας. Το τελευταίο προφίλ του ρολλού που εφάπτεται στο έδαφος είναι ενισχυμένο για περισσότερη στιβαρότητα και προσαρμόζεται σε αυτό ειδικό λάστιχο για μέγιστη στεγανότητα. Επίσης υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης κλειδαριάς για επιπλέον ασφάλεια. Τα ρολλά διατίθενται σε πολλά χρώματα και βάφονται με ηλεκτροστατική βαφή για αντοχή στη διάβρωση. Για αισθητικούς λόγους υπάρχει δυνατότητα ο μηχανισμός κίνησης του ρολλού να καλυφθεί από μεταλλικό κουτί από γαλβανισμένη εν θερμώ λαμαρίνα, βαμμένη στο ίδιο χρώμα με το ρολλό. Το ρολλό κινείται σε κατάλληλους οδηγούς από γαλβανισμένη εν θερμώ λαμαρίνα, οι οποίοι δύναται να διαθέτουν ειδικό λάστιχο με βουρτσάκι για επιπλέον στεγάνωση και μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία του ρολλού.

Τα προφίλ των ρολλών ανοικτού τύπου με διάτρηση είναι επίπεδης ή κοίλης διατομής και η επιλογή της εξαρτάται από το αισθητικό αποτέλεσμα και το επίπεδο αντοχής που επιθυμείτε. Γενικά τα προφίλ κοίλης διατομής προσδίδουν μεγαλύτερη στιβαρότητα και αντοχή, αλλά έχουν υψηλότερο κόστος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ρολών διάτρητων ανοικτού τύπου

1. Προφίλ ατσαλολαμαρίνας γαλβανιζέ εν θερμώ το οποίο φέρει διάτρηση με μέγιστη διάσταση οπής 3mm.

2. Βάρος επικάλυψης zn 140gr/m2 (70gr/m2 εκατέρωθεν).

3. Ευρεία γκάμα χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής (AKZO NOBEL) με εξαιρετική αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και άριστη διατήρηση του χρώματος η οποία ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών αρχιτεκτονικών προδιαγραφών BS EN 12206:2004 PART I, QUALICOAT CLASS I και GSB.

4. Κανάλια ειδικού σχήματος “ΩΜΕΓΑ” διαφόρων διατομών (60mm, 80mm, 100mm, 120mm), που χρησιμοποιούνται ανάλογα με το πλάτος του ρολού, και πάχους ατσαλολαμαρίνας 1,5mm-2mm με ενσωματωμένα λάστιχα και βουρτσάκια για την μείωση των απωλειών από αέρα και θόρυβο.

5. Κανάλιαειδικού σχήματος “Π” (40mm και 60mm) απλά για οικονομικότερες λύσεις (δεν φέρουν λάστιχα και βουρτσάκια).

6. Άξονες διαμέτρου Φ60 (2,5mm και 4,0mm) και Φ76 (3,0mm και 4,0mm) συμφώνα με τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης.

7. Δυνατότητα κατασκευής εξωτερικής μετώπης από στραντσαρισμένη ατσαλολαμαρίνα ποικίλων διαστάσεων προκειμένου να καλυφθεί το τύλιγμα του ρολού από τη εξωτερική πλευρά όταν δεν υφίσταται δοκάρι.

8. Δυνατότητα κατασκευής κουτιού κάλυψης του άξονα το όποιο προσαρμόζεται στις ειδικά διαμορφωμένες πατούρες που φέρουν οι σημαίες των καναλιών για ταχύτερη και ευκολότερη τοποθέτηση. Επίσης υπάρχει δυνατότητα επιλογής της αφαιρούμενης πλευράς του κουτιού για άμεση πρόσβαση σε περίπτωση βλάβης.

9. Δυνατότητα χειροκίνητης ή ηλεκτροκίνητης λειτουργίας.

Πιστοποιήσεις

Ι. Προδιαγραφών ασφαλείας για maximum διάσταση 500×500 σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13241-1

Αφορά
α) Επικίνδυνα υλικά
β) Ασφαλή λειτουργία
γ) Δυνάμεις λειτουργίας
δ) Ανεμοπίεση (και σε μεγαλύτερη ακόμη διάσταση καθώς λόγω της διάτρησης δεν τίθεται θέμα αντοχής σε ανεμοπίεση)

ΙΙ. Ποιότητας ISO 9001:2008